Recensie: Wild (26 februari)

WildWild is de comeback van Reese Witherspoon. De actrice die na Walk the Line geen gedenkwaardig personage meer vertolkte, is in Wild op dreef als de gebroken Cheryl Strayed. Een vrouw die probeert haar leven weer op orde te krijgen door ongetraind aan een wandeltocht van 1600 kilometer te beginnen.

De dood van haar zieke moeder heeft haar gebroken. Om over de daaropvolgende periode vol heroïne en seks met vreemde mannen, nog maar te zwijgen. Toch is Cheryl Strayed geen zielig hoopje mens. Hoofdrolspeelster Reese Witherspoon geeft haar personage een gezonde dosis levenslust mee. Een vrouw vastberaden om zichzelf te hervinden en deze moeilijke periode af te sluiten.

Wild

Waarom dat per se moet door middel van een 1600 kilometer lange wandeltocht over de Pacific Crest Trail, wordt in Wild nooit echt duidelijk. Haar gebrekkige voorbereiding laat zien dat Strayed het zelf ook niet precies weet. Te kleine schoenen, een tent die maar niet in elkaar gezet wil worden en kookgerei dat niet naar behoren werkt, alle clichés komen in de beginfase van Wild voorbij. Dat alles om aan te tonen dat we hier met een impulsieve en onervaren vrouw te maken hebben.

Dat gebrek aan originaliteit breekt Wild ook een beetje op. Een boze slang op het pad, de korte tocht door de sneeuw en het moment waarop ze zonder water komt te zitten. Het zijn die momenten die in praktisch iedere film in het genre terugkomen en ook in Wild blijven die gebeurtenissen vrolijk opduiken. De reden dat het Wild niet volledig de das om doet, is Witherspoon.

Wild

Zij zorgt er in haar eentje voor dat Wild geen zielige film wordt. Haar optimisme maakt de film opvallend luchtig. De 1600 kilometer vliegen voorbij en zelfs de nauwelijks tot hun recht komende flashbacks (onbegrijpelijk dat Laura Dern hier een Oscarnominatie voor kreeg) helpen de film niet om zeep. Daar zorgt Witherspoon wel voor. Een Oscar zal ze er niet voor winnen, maar een mooie comeback is het zeker.

7.5/10

Top

One Response to “Recensie: Wild (26 februari)”© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.