Meest overgewaardeerde klassiekers: 8 C’est Arrivé Prés de chez Vous

Iedereen kent ze wel: Casablanca, Star Wars, Psycho, 8 1/2 en Citizen Kane. Absolute klassiekers die in ieder lijstje met beste films voorkomen. Stiekem bekennen dat deze films toch wel een beetje overgewaardeerd zijn is dan ook absoluut not done. Tot vandaag. Want welke klassiekers teren nu eigenlijk enkel op hun naam en zijn hun klassiekerstatus onwaardig? Een top 10 van meest overgewaardeerde klassiekers. Vandaag de nummer 8: C’est Arrivé Prés de chez Vous

Het mag bijkans een wonder heten dat het tv-programma Man Bijt Hond zo’n leuk programma is geworden. De basis voor dit programma vol kolderieke en grappige reportages is namelijk deze film over een documentaireteam dat een seriemoordenaar volgt. Een prima uitgangspunt voor een film, maar jammer genoeg slaat C’est Arrivé Prés de chez Vous de plank gruwelijk mis. Daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst is er de enorme overacting van hoofdrolspeler Benoit Poelvoorde. Na een kwartier ben je deze man al beu, een gevoel dat alleen maar erger wordt naarmate de film vordert. Daarnaast duurt de film met zijn  95 minuten veel te lang. Tot slot zou het hier gaan om een bijtende satire tegen de sensatiezucht van de media. Een boodschap die het ene moment amper overkomt en er even later zo dik opligt dat ook deze opzet grandioos de mist in gaat.  C’est Arrivé Prés de chez Vous is voor mij dan ook niet veel meer dan een mislukte Jiskefet aflevering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3EVBVCvmj9s]

Top

9 Responses to “Meest overgewaardeerde klassiekers: 8 C’est Arrivé Prés de chez Vous”

 1. nothing

  Martin Koolhoven:

  07-28-2010 12:40

  Wat heeft Man Bijt Hond met deze film te maken? Beide titels maken gebruik van dezelfde bekende journalistieke grap, that’s it.

  • nothing

   timbo14:

   08-04-2010 19:26

   Ik meen me te herinneren dat bij het 10 jarig van Man Bijt Hond werd gezegd dat het format ontstaan was vanuit deze film.

 2. nothing

  Martin Koolhoven:

  08-05-2010 08:34

  Dat is raar. De zin ‘Man bijt hond’ is ouder dan de genoemde film. En het slaat ook prima op de inhoud van het programma. Ik zie verder ook weinig inhoudelijke gelijkenissen.

  • nothing

   timbo14:

   08-05-2010 09:19

   Nee je hebt zeker een punt en begin zelf ook wel te twijfelen. Overigens zou je met een beetje goede wil de gelijkenissen wel kunnen vinden lijkt me.

 3. nothing

  Martin Koolhoven:

  08-05-2010 09:25

  Dat is ook niet zo gek. Ze zijn immers op een vergelijkbare titel uitgekomen.

 4. nothing

  jonas:

  02-11-2013 15:36

  Sorry maar als ik dit lees heb je werkelijk niks van de film begrepen. Misschien komt dat omdat je de gelaagdheid van de humor niet hebt begrepen doordat je geen Frans spreekt, maar de zwarte, satirische humor in deze prent is een filmgenre op zich. De vertolkingen zijn weergaloos en authentiek. Een van de beste films van de laatste decennia!

 5. nothing

  Michiel:

  07-31-2013 13:02

  Inderdaad Jonas, volledig met je eens. Ongelooflijk dit stuk hierboven! Zelden zo’n onwaar stukje gelezen over een film. Je moet haast wel heel erg weinig verstand van films hebben wil je de gebruikte argumenten serieus gebruiken als leidraad bij het komen tot een mening over deze film.
  Wie heeft dit geschreven?

 6. nothing

  Arthur Hubers:

  03-03-2015 18:34

  Maar Tim toch! De eerste film uit de Nouvelle Violence, en wat mij betreft de film die de toon zette voor Wallonië als bakermat van vervreemdende, gruwelijke cinema.

  Natuurlijk, het is geen Spinal Tap-kwaliteitsmockumentary, maar om ‘m gruwelijk overschat te noemen terwijl hij langzaam wegzakt in vergetelheid? Ik ben oneens!

  • nothing

   Tim:

   03-06-2015 15:00

   Ik had in dit geval eerlijk gezegd niet anders verwacht 😉© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.