Filmtips september: de vijf films die je niet mag missen!

De filmzomer zit er zo goed als op, maar dat wil niet zeggen dat we ons zorgen hoeven te maken. Ook in september is er weer keus genoeg. Dit zijn ze: de vijf bioscoopfilms die je de komende maand niet mag missen. 

It: 7 september
De engste clown aller tijden is terug. Pennywise joeg een complete generatie angst aan en dus kon een remake niet uitblijven. Die is er nu en dus gaat een groep kinderen opnieuw de strijd aan met de horrorclown. Aan de box office kan dat niet mis gaan, nu nog hopen dat het ook een goede film oplevert.

Mother!: 14 september
Voor mij de film van deze maand. De reden; Darren Aronofsky. The Fountain, The Wrestler en Black Swan waren stuk voor stuk meesterwerken en dus is zijn nieuwste film voor mij een zekerheidje. Dat Mother! tegen het horrorgenre aanschuurt, bevalt me iets minder, maar in de handen van Aronofsky moet dit wel iets moois opleveren.

Gifted: 14 september
Marc Web maakte (500) Days of Summer. Dat is ook acht jaar na dato nog steeds een film die ik koester en dus durf ik het wel aan om dit drama over man die zijn hoogbegaafde nichtje opvoedt, totdat zijn moeder haar wiskundige talenten ontdekt en de strijd om de voogdij aangaat. Het klinkt als een kleffe tearjerker, maar Webb verdient het voordeel van de twijfel.

Wind River: 14 september
Benieuwd naar deze actiethriller over een jager die samen met wat politieagenten op zoek gaat naar de moordenaar(s) van een tiener. De cast is dik in orde, maar de ijzersterke trailer geeft de doorslag. Kon wel eens de verrassing van 2017 worden.

Detroit: 28 september
Historisch drama over de rassenrellen in het Detroit van 1967. En dat gemaakt door niemand minder dan Kathryn Bigelow. Het klinkt als een geheide Oscarkandidaat en dus mag Detroit natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.