Filmtips oktober: De vijf films die je niet mag missen!

Bulkte het de vorige maand nog van films waarvan ik zelf ook niet helemaal zeker was – het hate-it-or-love-it-gehalte  was erg hoog – dit keer is er beduidend minder twijfel. De reden: oktober belooft een fantastische filmmaand te worden. Waarom? Dit zijn ze: de vijf (+1) bioscoopfilms in oktober die je niet mag missen!

The Martian: 1 oktober

Ridley Scott blinkt de laatste jaren niet uit daar waar het gaat om het maken van goede films. The Martian belooft weer wat van de oude Scott-magie in zich te hebben. Qua publiciteit zit het ook wel goed – net in de week dat er vloeibaar water op Mars wordt gevonden, komt deze film over Matt Damon die moet zien te overleven op Mars uit – dus laat The Martian maar komen!

Sicario: 8 oktober

Denis Villeneuve kan al sinds Incendies weinig meer fout doen bij mij en dus kijk ik alweer een tijdje uit naar Sicario. Dit keer komt de Canadese cineast met een heuse misdaadfilm. Qua plot wat minder inventief dan we van hem gewend zijn, maar de cast met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro doet toch het beste vermoeden.

Black Mass: 15 oktober

Het Oscarseizoen nadert en dus verschijnen zo langzamerhand de eerste kanshebbers. Deze film over de Ierse gangster Whitey Bulger – die in de jaren 70 Boston onveilig maakte – is er één van. Opvallend: Johnny Depp was toch wat van de radar verdwenen, maar schijnt in Black Mass eindelijk weer eens een goed voor de dag te komen. Razend benieuwd.

The Lobster: 22  oktober

Twee True Detective-hoofdrolspelers herenigd in The Lobster. Een film over een wereld waarin vrijgezellen gearresteerd en naar een speciaal hotel gebracht worden. Daar krijgen ze 45 dagen om een partner te vinden. Zo niet dan veranderen ze in een dier. Het klinkt krankzinnig, maar de trailer en aanwezigheid van Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux trekken me toch over de streep.

Spectre: 29 oktober

Daar is ie dan. De nieuwe James Bond! Zonder twijfel de film waar ik het meest naar uitkijk deze maand. De terugkeer van SPECTRE en aartsvijand Blofeld, in de persoon van Christoph Waltz. Ik kan niet wachten. Alles wijst er bovendien op deze 24e Bond de laatste wordt voor Craig. Laten we hopen dat hij groots afscheid neemt.

Youth:  29 oktober

Nog zo’n film waar ik al maanden naar uitkijk. Al sinds Le Conseguenze dell ‘Amore rijgt Paolo Sorrentino de meesterwerken aan elkaar en met La Granda Bellezza liet hij twee jaar geleden nog maar eens zien waarom hij mijn favoriete regisseur van het moment is. Youth missen is dus geen optie en stiekem verwacht ik niks minder dan 5 sterren.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.