Filmtips november: De vijf (+1) films die je niet mag missen!

Om dit matige filmjaar nog een beetje te redden, is het nodig ook. Maar de beste filmmaand van 2016 staat dan toch eindelijk op het punt van beginnen. Hier zijn weer. De vijf (+1) bioscoopfilms die je in november niet mag missen!

Hacksaw Ridge: 3 november
Tien jaar na Apocalypto is daar eindelijk weer een film van Mel Gibson. Een heldenepos over een Amerikaanse legerdokter die weigert om te moorden of zelfs een wapen te dragen. In Cannes bijzonder enthousiast ontvangen en ook de trailer maakt indruk.

Toni Erdmann: 10 november
Duitsers geen humor? Volgens de critici rekent Toni Erdmann harthandig af met vooroordeel in deze film over een 65-jarige muziekleraar die na de dood van zijn hond weer contact zoekt met hardwerkende dochter. Hoge verwachtingen van.

Arrival: 10 november
Iedere zichzelf respecterende regisseur maakt tegenwoordig een sciencefictionfilm en dus is het nu de beurt aan Denis Villeneuve. Dat alleen is eigenlijk al reden genoeg om de film in dit lijstje op te nemen. De oscarbuzz doet de rest.

Fantastic Beasts and Where to Find Them: 16 november
Vanwege het enorme Harry Potter-succes kon een terugkeer naar de magische wereld van de tovenaarsleerling natuurlijk niet uitblijven. Met J.K. Rowling zelf aan boord neemt het vertrouwen in deze nieuwe filmreeks in ieder geval flink toe.

Sing Street: 17 november
Het zag er lang naar uit dat deze heerlijke feelgoodfilm de bioscoop niet ging halen. Gelukkig is men alsnog bij zinnen gekomen, want Sing Street is een coming-of-age-film over een jonge muzikant in optima forma. John Carney (Once) flikt het kortom weer!

Perfetti Sconosciuti: 17 november
In de beste filmmaand van het jaar mag je best een keertje valsspelen. En dus deze maand geen vijf, maar zes filmtips. Deze laatste komt uit Italië, waarbij vooral de plot fascineert. Een groep vrienden legt tijdens een etentje de telefoons op tafel en ze delen vervolgens alles. Een fascinerend meesterwerkje.


Top

2 Responses to “Filmtips november: De vijf (+1) films die je niet mag missen!”

 1. nothing

  Peter:

  11-02-2016 16:28

  Tiens, komt “Toni Erdmann” in Nederland dan zoveel later uit dan in België?
  Ik heb die op 3 oktober gezien. (de laatste dag dat hij werd vertoond)
  En het was al een hervertoning…

  • nothing

   Tim:

   11-08-2016 18:31

   10 november hier ja.© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.