Filmtips mei: de vijf films die je niet mag missen!

Ik heb wel eens moeilijke maanden meegemaakt, maar zo bont als in mei is het zelden gemaakt. Een filmmaand van niks, andere woorden heb ik er niet voor. Neem deze top 5 dus vooral met een korreltje zout en pak liever nog een serie mee. Voor wie toch per se naar de bioscoop wil. Dit zijn ze: de vijf films die je deze filmmaand – mits je niks beters te doen hebt – niet mag missen!

Song to Song: 4 mei
Terrence Malick is al een hele tijd de weg kwijt, maar toch heeft de regisseur in het verleden voldoende krediet opgebouwd om toch een plekje in deze lijst te bemachtigen. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen bij deze film over een worstelende liedjesschrijver. Met Ryan Gosling, Michael Fassbender en Natalie Portman heeft Song to Song een cast om van te watertanden.

Risttuules: 4 mei
Het fascinerende uitgangspunt trekt me over de streep bij deze film over de deportaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. De trailer geeft al een voorproefje van deze bijna fotografische manier van filmen. Regelmatig staat alles en iedereen stil terwijl de camera er doorheen beweegt en het geluid en de stemmen gewoon te horen zijn. Nu nog hopen dat het meer is dan een experimentje.

A Dog’s Purpose: 18 mei
De koning van het melodrama mag je Lasse Hallström inmiddels wel noemen en na Hachi komt hij nu weer met een hondenfilm. Dit keer volgen we de hond Bailey die we gedurende meerdere reïncarnaties en dus ook baasjes volgen. Klinkt sentimenteel, maar als ik het bij iemand toch aandurf is het Hallström. Laat maar komen dus!

Alien: Covenant: 18 mei
Prometheus was een alleraardigste terugkeer naar het Alien-universum en dus stiekem ook wel weer een beetje benieuwd naar dit vervolg. Voor regisseur Ridley Scott blijft dit bovendien een prestigeproject, waardoor het vertrouwen al met al toch nog redelijk groot is. De ietwat saaie trailer vergeven we Alien: Convenant voorlopig dan ook nog maar even.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales: 25 mei
The Curse of the Black Pearl was een welkome verrassing in 2003, maar dat niveau hebben de drie vervolgen nooit meer gehaald. De laatste was echter alweer van zes jaar geleden dus misschien hebben Captain Jack Sparrow en zijn kornuiten weer wat nieuw elan weten te vinden. Laten we het hopen, want de reeks heeft het hard nodig.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.