Filmtips maart: De vijf films die je niet mag missen!

De Oscar zijn weer voorbij en dus keert ook de rust in de Nederlandse bioscopen weer terug. Toch is er weer genoeg moois te beleven de komende maand. Dit zijn dan ook weer; de vijf bioscoopfilms die je niet mag missen in maart. 

Logan: 2 maart
Ik ben al een paar jaar superheldenmoe, maar er gloort zo langzamerhand weer hoop. Op seriegebied is er Legion en nu dus ook Logan. Zelden waren onze superhelden zo niet cool en uitgeblust. Het is een verademing en een prachtige afscheid van de ultieme X-Men; Wolverine!

American Honey: 9 maart
Road movie en coming-of-age-film ineen deze film over een tienermeisje dat zich aansluit bij een stel rondtrekkende verkopers en op die manier de wereld ontdekt en zichzelf leert kennen. Met 162 minuten schrikt de tijdsduur me wel een beetje af, maar hopelijk blijkt dat geen belemmering.

Life, Animated: 23 maart
Enorm benieuwd naar deze veelgeprezen docu over Owen Suskind. Een man die als 3-jarige stopt met praten als gevolg van autisme, maar uiteindelijk toch weer zijn plek in de wereld weet te vinden dankzij het kijken van heel veel Disney-films.

Train to Busan: 30 maart
De beste zombiefilm ooit gemaakt. De plot is eenvoudig: een vader en zijn dochter stappen op de trein vlak voordat de zombies toeslaan. Wat volgt is een zenuwslopende treinrit waarbij het zombiegevaar constant op de loer ligt. Regisseur Sang-ho Yeon brengt het weergaloos in beeld en weet zowaar ook op emotioneel vlak nog indruk te maken. Een meesterwerkje!

Ghost in the Shell: 30 maart
Overtuigd ben ik bij lange na nog niet na het zien van de trailer, maar de bewerking van deze legendarische animatiefilm mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Een pluspunt: met Scarlett Johansson heeft Ghost in the Shell wel een hoofdrolspeelster die deze film met verve kan dragen.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.