Filmtips maart: De vijf films die je niet mag missen!

Daar waar de rust in maart meestal terugkeert, is dat dit jaar wel anders. De after-Oscar-dip blijft uit, hoofdzakelijk omdat menig Oscarkandidaat hier nog uit moet komen. Een makkie dus. Hier zijn ze weer: de vijf bioscoopfilms die je de komende maand niet mag missen!

Room: 3 maart
Meesterwerkje deze film over een ontvoerde moeder en de door haar ontvoerder verwekte zoon die vijf jaar lang in een kleine ruimte moeten zien te overleven. Brie Larson won volkomen terecht een Oscar voor haar rol als moeder, maar ook Jacob Tremblay had als de zoon minimaal een nominatie verdiend.

London Has Fallen: 3 maart
Menigeen zal me de aanwezigheid van deze film in deze lijst ongetwijfeld kwalijk nemen, maar ik kijk er toch naar uit. Olympus Has Fallen was één van de beste actiefilms die ik de laatste jaren heb gezien, nu maar hopen dat de Londense versie zich ook niet al te serieus neemt.

Brooklyn: 17 maart
Een romantisch drama dat wel erg nadrukkelijk mikt op het sentiment. Brooklyn doet echter zo goed, dat ik er weinig problemen mee heb. De film toont de tweestrijd bij de Ieren die naar Amerika vertrokken en vertelt aan de hand van een geweldige Saoirse Ronan hoe een meisje uitgroeit tot een vrouw. Misschien wel de feelgoodfilm van het jaar.

Batman v Superman: Dawn of Justice: 24 maart
Het lijkt een bespottelijk idee en toch ben ik stiekem benieuwd naar deze krachtmeting tussen Batman en Superman. Niet alleen omdat ik hoop dat Batman de minst charismatische superheld verslaat, maar vooral vanwege de aanwezigheid van Zack Snyder. De enige regisseur waarbij ik nog een beetje hoop heb voor dit absurde uitgangspunt.

A War en Land of Mine: 24 en 31 maart
Een beetje valsspelen moet kunnen bij de laatste film voor deze maand. Liefst twee Deense oorlogsfilms komen er namelijk in maart uit. De eerste (A War) over een commandant die in de problemen komt nadat zijn opdracht tot bombarderen kinderen en vrouwen het leven kost. Land of Mine over een groep Duitse tieners die na de Tweede Wereldoorlog gedwongen de Deense kust landmijn-vrij moeten maken. De eerste kreeg een Oscarnominatie, de tweede won de publieksprijs op het IFFR.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.