Filmtips juni: De vijf films die je niet mag missen!

Na vier hele magere filmmaanden belooft juni eindelijk weer eens een vette te worden. Met een mix van grote titels en wat interessant en ontzettend veelbelovend kleiner werk, is juni eindelijk weer eens een maand waarin een toplijst maken een makkie was. Hieronder de vijf films, op volgorde van uitkomen, die je in juni niet mag missen.

Trance: 6 juni

De nieuwe Danny Boyle was altijd al iets om naar uit te kijken en dat gevoel is alleen maar sterker geworden na het onvolprezen Sunshine en het prachtige Slumdog Millionaire. Geen wonder dus dat ook Trance deze lijst weer haalt. De plot over een hypnotherapeut die wordt ingehuurd om het geheim van een meesterdief te achterhalen, klinkt een beetje als Inception. Hopelijk weet Boyle er met zijn razendsnelle montage en gevoel voor audiovisueel geweld nog wat aan toe te voegen.

Before Midnight: 6 juni

Eindelijk. Negen jaar na Before Sunset en achttien jaar na Before Sunrise is het weer tijd voor meer Jesse en Celine in Before Midnight. Een trilogie die alles in zich heeft om zich met de grote filmtrilogieën uit deze wereld te meten (zie ook de ode aan de films) en een film waarvan ik vooral hoop dat hij doorgaat op de ingeslagen weg. Met Richard Linklater wederom als regisseur en ook dezelfde cast heb ik daar natuurlijk alle vertrouwen in.

Only God Forgives: 13 juni

Wie mij voor dit jaar had gevraagd om de film te noemen waarna ik het meest uitkeek in 2013, had zonder twijfel Only God Forgives als antwoord gekregen. Waarom? Vooral omdat het de opvolger van Nicolas Winding Refn’s Drive is. Mijn misschien wel favoriete film aller tijden. En aangezien Ryan Gosling wederom de hoofdrol vertolkt in deze film over een man die de dood van zijn vermoorde broer wil wreken, kan het bijna niet misgaan.

Man of Steel: 20 juni

Niet onverdeeld enthousiast, maar een ware mediahype in New York heeft me blijkbaar doen zwichten voor deze nieuwe Superman film. En eerlijk is eerlijk. Zack Snyder als regisseur schroeft de verwachtingen wel enigszins op. Nu maar hopen dat hij nog iets vernieuwends weet te maken van dit al zo vaak vertelde verhaal.

Frances Ha: 20 juni

Grootste gok uit het rijtje deze film over een ambitieuze danseres die haar weg probeert te vinden in New York. Erg benieuwd naar de relatief onbekende cast en met name hoofdrolspeelster Greta Gerwig die veel lof toegewezen krijgt voor haar rol in deze film.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.