Filmtips juni: de vijf films die je niet mag missen!

De zomer nadert en dus ontwaakt ook de filmwereld weer uit haar winterslaap. Gelukkig maar, want na de waardeloze filmmaand mei kunnen we wel weer wat goede films gebruiken. Dus dit zijn ze: de vijf bioscoopfilms die je niet mag missen in juni!

The Wall: 8 juni
Sluipschutters, ze zijn een dankbaar doelwit voor filmmakers. The Wall bewijst dat nogmaals. Het verhaal is simpel. Twee sluipschutters die met elkaar een gevecht op leven en dood uitvechten. Het resultaat is dodelijk saai; of zenuwslopend spannend. Laten we hopen op het laatste.

Wonder Woman: 15 juni
Zoals jullie weten ben ik niet zo’n grote fan van het superheldengenre. Toch maak ik voor Wonder Woman graag een uitzondering. Niet alleen omdat ik een hoofdrol voor een vrouw in het genre wel eens verfrissend vind, maar ook door die laaiend enthousiaste reacties vanuit Amerika.

Câini: 22 juni
Roemeens drama over een misdaadfamilie waar ik het nodige van verwacht. Aan de ene kant omdat de setting me aanspreekt, maar toch vooral vanwege die wat mysterieuze, maar bijzonder nieuwsgierig makende trailer. Laat maar komen!

Baby Driver: 29 juni
De film van deze maand waar ik verreweg het meest naar uitkijk, deze Baby Driver over een chauffeur van vluchtauto’s die probeert op het rechte pad te blijven. Allereerst omdat ik het heerlijke Hot Fuzz van dezelfde regisseur nog steeds niet vergeten ben, maar hier toch ook vooral vanwege die meesterlijke trailer. Dit kan niet misgaan!

Donkeyote: 29 juni
Documentaire over de 73-jarige Manola die met zijn ezel Gorrion besluit een krankzinnige tocht door Amerika te maken. Tegen het advies van zijn dokter en dochter in, maar met een verbetenheid die zijn weerga niet kent. Was op het IFFR een echte publiekslieveling deze docu.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.