Filmtips juli: de vijf films die je niet mag missen!

Het weer wordt beter en dus is het tijd voor de zomerblockbusters. Vaak zit daar veel rotzooi tussen, maar dit jaar lijken de grote titels zowaar veelbelovend. Dit zijn ze; de vijf bioscoopfilms die je deze zomermaand niet mag missen.

Spider-Man: Homecoming: 6 juli
2017 gaat zo langzamerhand de boeken in als het jaar waarin de superheldenfilms revanche nemen. Na talloze middelmatige – of erger – films waarin onze mannen en vrouwen met superkrachten teleurstelde is het nu weer raak. We hadden dit jaar namelijk al Logan en Wonder Woman, maar ook Spidey schijnt zowaar weer eens in vorm te zijn. Laten we het hopen!

War for the Planet of the Apes: 13 juli
Tot vlak voor de eerste film uit de trilogie gedacht dat deze reeks gedoemd was om te mislukken, maar niets bleek minder was. Rise of the Planet of the Apes gaf ons Ceasar en sindsdien is deze Planet of the Apes-trilogie niet meer te stuiten. Eerlijk is eerlijk, ook dit keer stelde de trailer me een beetje teleur, maar ik heb geleerd van mijn fouten: niet te missen kortom!

Una: 13 juli
Echte acteursfilm over een jonge vrouw die vijftien jaar nadat ze als minderjarige een affaire met haar buurman had, weer voor zijn neus staat. Hij is inmiddels weer vrij en heeft een nieuw leven opgebouwd. Dat simpele gegeven moet voldoende zijn voor de acteerkanonnen Rooney Mara en Ben Mendelsohn, om van Una iets heel moois te maken.

Louise en Hiver: 13 juli
Animatiefilms voor volwassenen. Ik heb er altijd wel een zwak voor en Louise en Hiver past weer prima in dat rijtje. De Franse film vertelt het verhaal van de oude Louise. Een vrouw die de laatste trein uit een kustdorpje mist. Alleen blijft ze achter als het weer omslaat, honden beginnen te praten en herinneringen naar boven komen. Heel benieuwd.

Dunkirk: 20 juli
Slechte films maken doet Christopher Nolan nooit dus ook Dunkirk zal wel weer dik in orde zijn. Toch wordt het spannend wat Nolan nog kan toevoegen aan het oorlogsgenre. Daar waar Nolan de laatste jaren vooral indruk maakte met sciencefiction-films vol ingewikkelde plots gaat hij nu op de realistische tour. Met Nolan aan het roer, maak ik me ook daar echter weinig zorgen over.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.