Filmtips februari: De vijf films die je niet mag missen!

Februari is dit jaar de Oscarmaand bij uitstek. Grote favorieten en outsiders wisselen elkaar af. De ene beter dan de andere, maar dat mogen jullie zelf uitmaken. Deze maand namelijk geen verborgen pareltjes of arthousetitels die onder de radar dreigen te blijven, maar simpelweg de vijf Oscarfavorieten. Op een rij gezet door Filmmad, maar eigenlijk uitgekozen door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Veel plezier. 

American Hustle: 6 februari

Ze zijn er gek op in Hollywood, films over oplichters die alles en iedereen te snel af zijn. In het geval van American Hustle komt daar nog eens de cast bovenop. Christian Bale, Bradley Cooper, Robert de Niro en Jeremy Renner zorgen voor de mannelijke inbreng, maar het zijn de twee vrouwelijke hoofdrolspelers Jennifer Lawrence en Amy Adams die de show stelen. Met tien Oscarnominaties bovendien één van de grote favorieten.

12 Years a Slave: 20 februari

Steve McQueen begon zijn carrière als regisseur met de meesterwerkjes Hunger en Shame. Geen wonder dat de lat voor 12 Years a Slave hoog lag. Het waargebeurde film over de zwarte Solomon Northup – die als vrij man door het leven gaat, totdat hij ontvoerd en als slaaf verkocht wordt – is even indrukwekkend als afgrijselijk, maar het niveau van Shame en Hunger wordt nooit gehaald, al doen de negen Oscarnominaties iets anders vermoeden.

Lone Survivor: 20 februari

Oorlogsfilm waarbij de voor- en tegenstanders over elkaar heen buitelen in hun drang om de film te verdedigen of af te branden. Uiterst realistisch, overtuigend en meedogenloos volgens de ene groep, Amerikaans legerpropaganda volgens de andere. Wie er gelijk heeft? Geen idee, de controverse heeft mij in ieder geval wel nieuwsgierig gemaakt naar deze film met Mark Wahlberg in de hoofdrol.

Her: 27 februari

Niet te missen deze prachtfilm over een eenzame man die verliefd wordt op een computer. Het klinkt wat vreemd en ongeloofwaardig, maar regisseur Spike Jonze weet er een ontroerend, meeslepend en uiterst geloofwaardig geheel van de te maken. Joaquin Phoenix, de heerlijke dialogen, een puike soundtrack en natuurlijk de stem van Scarlett Johansson doen vervolgens de rest.

Nebraska: 27 februari

Ontzettend benieuwd naar deze nieuwe Alexander Payne. De regisseur die met About Schmidt, Sideways en meer recentelijk met het prachtige The Descendants al liet zien wat hij in zijn mars heeft. De keuze voor zwart wit is alvast een verrassende, maar de trailer, het verhaal over een oude alcoholist die meent dat hij een miljoen heeft gewonnen en vier Oscarnominaties zorgen alleen maar voor meer vertrouwen.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.