Filmtips februari: De vijf films die je niet mag missen!

Einde deze maand is het weer tijd voor de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen. En dat is terug te zien in de bioscoop deze maand. Keuze te over dus, maar het is weer gelukt. De nieuwe Trainspotting laten we lopen, maar deze films niet. Dit zijn ze; de vijf bioscoopfilms die je niet mag missen in februari!

The Handmaiden: 2 februari
Zelf geen fan van Chan-wook Park, maar de lyrische reacties over deze erotische thriller blijven maar binnenstromen. Nu moet gezegd dat het bij Oldboy niet anders was, maar na het heerlijke Train to Busan op het filmfestival in Rotterdam besloten om de Aziatische cinema toch maar weer eens een kans te geven. Bij deze dus.

Silence: 9 februari
Het prestigeproject van Martin Scorsese werd praktisch genegeerd bij de Oscarnominaties, maar toch is de nieuwe Scorsese voor mij reden genoeg om hem op te nemen in dit lijstje. Heel benieuwd of deze films over priesters in het Japan van de zeventiende eeuw dik 2,5 uur interessant blijft. De cast is met Liam Neeson, Andrew Garfield en Adam Driver alvast veelbelovend.

John Wick: Chapter 2: 9 februari
Het eerste deel was een aangename verrassing en hopelijk geldt dat ook voor John Wick: Chapter 2. De trailer doet vermoeden dat onze imiddels beruchte huurmoordenaar (Keanu Reeves) uit hetzelfde vaatje tapt als drie jaar geleden. Benieuwd of dat ook een tweede keer zo goed werkt.

Jackie: 16 februari
Natalie Portman schittert als Jackie Kennedy in de dagen en weken na de moord op haar man John F. Kennedy. Feilloos weet ze de balans te vinden tussen rouwende echtgenote en de vrouw die alles opzij zet om het nalatenschap van haar man te garanderen. Wat mij betreft mag Portman die Oscar waarvoor ze genomineerd is dan ook winnen.

Fences: 16 februari
Na bijna tien jaar keert Denzel Washington terug als regisseur met dit drama over een verscheurde familie. Het is de bewerking van een toneelstuk en dat zie je er aan af. Het geweldige acteerwerk van Denzel Washington en Viola Davis maakt echter veel goed.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.