Filmtips december: De vijf films die je niet mag missen!

December is normaal gesproken het domein van de grote familiefilms. Dat is dit jaar niet anders, maar deze lijst halen ze slechts mondjesmaat. Daarvoor is er teveel ander moois. Wat dan wel? Dit zijn ze weer: de vijf bioscoopfilms die je de komende maand niet mag missen.

Nocturnal Animals: 1 december
Met A Single Man maakte regisseur Tom Ford een veelgeprezen debuutfilm. Lof dat hij ook weer ontvangt voor Nocturnal Animals. Een film over een man en een vrouw die elkaar vijftien jaar na een weinig liefdevolle breuk weer ontmoeten. Met Amy Adams en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen ziet dit er bijzonder veelbelovend uit.

Forushande (The Salesman): 8 december
Asghar Farhadi heeft met About Elly, Le Passé en vooral A Seperation inmiddels zoveel krediet opgebouwd dat zijn nieuwe film eigenlijk automatisch in dit lijstje wordt opgenomen. The Salesman beloofd zoals we van Farhadi gewend zijn weer een intens en pijnlijk realistisch drama te worden. Laat maar komen!

Rogue One: A Star Wars Story: 14 december
Het Star Wars-universum blijft zich maar uitbreiden en na het voortreffelijke The Force Awakens zullen weinig mensen daar problemen mee hebben. Rogue One neemt ons mee terug in de tijd en speelt zich af voor A New Hope. Veel nieuwe gezichten dus en geen verhaal dat de draad oppikt na The Force Awakens. Heel benieuwd hoe dat uitpakt.

La La Land: 22 december
Het duurt nog wel even voordat de Oscars uitgereikt worden, maar dat deze muziekfilm eind februari een van de belangrijkste kanshebbers gaat zijn, lijkt nu al vast te staan. De voortekenen zijn dan ook goed. Met Emma Stone, Ryan Gosling en J.K. Simmons heeft de film een cast om van te watertanden en ook de aanwezigheid van Whiplash-regisseur Damien Chazelle belooft veel goeds.

Passengers: 22 december
De ruimtereis naar een nieuw te bewonen planeet loopt fout voor Jennifer Lawrence en Chris Pratt wanneer ze 90 jaar te vroeg ontwaken uit hun slaap. Terwijl de rest van de bemanning vrolijk doorsnurkt, weet het tweetal dat ze hun verdere leven op het ruimteschip zullen doorbrengen. Klinkt niet heel origineel, maar dankzij de prachtige trailer toch een plekje in deze lijst.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.