Filmtips april en mei: De vijf films die je niet mag missen!

Met het ijzersterke januari begon 2013 nog veelbelovend. Daarna blijft het echter oorverdovend stil qua topfilms. Grote titels ontbreken en ook interessante filmhuis films laten zich nauwelijks zien. Vanaf april komt daar eindelijk verandering in. De eerste grote blockbusters dienen zich aan en ook wat veelbelovende kleine films verschijnen in de bioscoop. Hieronder de vijf titels (in volgorde van uitkomen) die je niet mag missen in april en mei.

1. The Place beyond the Pines: 4 april

Heel erg benieuwd naar deze film. Allereerst vanwege regisseur Derek Cianfrance. Hij bewees met het kleine drama Blue Valentine al in staat te zijn om het beste uit zijn cast te halen. Diezelfde cast is reden twee. Ryan Gosling en Bradley Cooper, dat moet wel vuurwerk opleveren. Als dan ook de plot nog veelbelovend is, is er wel heel erg veel om naar uit te kijken.

2. Spring Breakers: 11 april

Zonder meer de vreemdste film in het rijtje. Harmony Korine maakt van het platte uitgangspunt een visueel spektakel, waarbij vooral de laatste drie kwartier een cinematografisch kunststukje zijn. Ook de hoofdrolspelers mogen er zijn. Vanessa Hudgens, Ashley Benson en James Franco zijn groots en de manier waarop de Disney meisjes spelen met hun imago zet de satire en maatschappijkritiek die Spring Breakers ontegenzeggelijk bevat, alleen maar meer kracht bij.

3. Iron Man 3: 24 april

Laatste kans voor de filmreeks. Na het uitstekende eerste deel, ging deel twee ten onder aan het groot, groter, grootst principe. Hopelijk weet Iron Man 3 de balans wel weer wat meer te behouden. En als dat betekent dat Robert Downey Jr. wat extra ruimte krijgt om de cynische kant van Tony Stark te tonen, kon dat wel eens heel goed uitpakken.

4. Les Chevaux de Dieu (God’s Horese): 2 mei

Kan alle kanten op, deze film over twee broers uit Casablanca die van kleine criminelen die worden opgeleid tot echte terroristen die uiteindelijk moeten uitgroeien tot martelaren. Hopelijk blijft het niet alleen bij het interessante uitgangspunt, maar weet de film, die gebaseerd is op de terroristische aanslagen van 2003 in Casablanca, de verwachtingen die de trailer wekken ook waar te maken.

5. The Great Gatsby: 16 mei

Het wereldberoemde boek verfilmd door Baz Luhrmann, één van de beste regisseurs van deze tijd. Na het meesterlijke Romeo + Juliet, het eveneens prachtig Moulin Rouge en het bij momenten ook wonderschone Australia, ligt de lat hoog. Maar als Luhrmann zijn lyrische stijl weet te behouden, komt het helemaal goed. Al is het maar vanwege die voortreffelijke cast met onder meer Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en de altijd memorabele Carey Mulligan.

Top© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.