De 10 beste series van 2017

Het aanbod is ronduit overweldigend en alles bijhouden bijkans onmogelijk. Grote titels als Homeland, House of Cards, Mindhunter, American Gods en Legion bleken net – of lang niet – goed genoeg. Anderen (Black Mirror, Dark, Hollands Hoop en de nieuwe Peaky Blinders) zag ik nog niet, dus die ontbreken ook. Maar welke titels dan wel? Dit zijn ze: de 10 beste series van 2017.

10. Ozark
Het antwoord van Netflix op Breaking Bad. Op die manier werd Ozark in de markt gezet. Dat maakt de serie over een financieel adviseur die het aan de stok krijgt met een Mexicaanse drugsbaas niet waar. Prima vermaak is het echter zeker, al is het maar vanwege Jason Bateman die laat zien dat je met echt goede argumenten en het praten als brugman een heel eind kunt komen.

9. Manhunt: Unabomber
Twee grote series met profilers in de hoofdrol zagen dit jaar het daglicht. Daar waar de verwachtingen rondom Mindhunter van David Fincher het meest hooggespannen waren, gaat de moeizame zoektocht naar de bommen versturende Ted Kaczynski aan de haal met een plek in deze lijst.

8. Better Call Saul seizoen 3
Zo’n serie die maar heerlijk blijft voortkabbelen. Het is de kracht en ook meteen de zwakte van Breaking Bad. De serie voelt als een warm bad tijdens het kijken, maar bijna negen na maanden na dato blijkt de indruk niet blijvend. Hopelijk kan een vleugje Breaking Bad dat in de toekomst verhelpen. De plots opduikende Gustavo Fring is alvast een goed begin.

7. Midnight Sun
De tijd dat het vanzelfsprekend was dat er meerdere Scandinavische series in dit rijtje stonden, is al een tijdje voorbij. Met Midnight Sun hebben we echter weer een serie te pakken die zich mag meten met The Bridge en The Killing. Een kleine waarschuwing; vooral de eerste aflevering is niet voor tere zieltjes.

6. The Crown seizoen 2
Winston Churchill wordt node gemist, maar op acteervlak blijft The Crown ook dit tweede seizoen van ongeëvenaard niveau. Claire Fox, Matt Smith en Vanessa Kirby zijn ronduit groots als Queen Elizabeth en haar belangrijkste vertrouwelingen. Heel benieuwd hoe dit in seizoen drie met een compleet nieuwe cast gaat uitpakken.

5. Game of Thrones seizoen 7
Het einde nadert en dat wil zeggen dat ook Game of Thrones een tandje bijschakelt. Het levert een uitstekend seizoen op waarin de makers feilloos de balans vinden tussen groots uitpakken en de tijd nemen voor personages en dialogen. De aflevering waarin Jon Snow en Khaleesi elkaar eindelijk ontmoeten is zelfs een waar pareltje.

4. Sherlock seizoen 4
We moesten er veel te lang op wachten, maar eindelijk was onze favoriete speurneus begin dit jaar weer terug. Het begin was met The Six Thatchers nog enigszins weifelend, maar de laatste twee afleveringen van het seizoen behoren tot de besten ooit gemaakt. Met dank ook aan de heerlijke bad guys en girl.

3. Broadchurch seizoen 3
De serie die zich afspeelt in het dorpje rondom de inmiddels beroemde klif, revancheert zich op grootse wijze voor het mindere tweede seizoen. Dit keer is het geen moord, maar een verkrachtingszaak die het detective-duo Alec Hardy en Ellie Miller bezighoudt. Het is de opmaat voor een nagelbijtend seizoen en een waardig afscheid van Broadchurch en haar inwoners.

2. Godless
De westernseries zijn niet al te talrijk de laatste jaren en Godless laat zien hoe jammer dat is. Dit verhaal over de Ladies of La Belle (een dorp met enkel vrouwen) en de strijd tussen de aartsvijanden Frank Griffin (Jeff Daniels) en Roy Goode (Jack O’Connell), is niet alleen een must vanwege het acteerwerk, maar ook dankzij die zinderende spanning.

1. Twin Peaks: The Return
Gedoemd om te mislukken, maar Twin Peaks liet ons uiteindelijk met de mond wagenwijd open achter. Gedurfd, uniek, onnavolgbaar, maar bovenal steengoed. De strijd tussen good en bad Coop is het allemaal. David Lynch in optima forma en daarmee met afstand de beste serie die er dit jaar gemaakt werd.

Klik voor uitgebreide recensies van de series op de titels

Top

One Response to “De 10 beste series van 2017”

  1. nothing

    Bart:

    01-14-2018 12:32

    Dude! Het heeft weinig zin een top 10 te maken van de beste series van 2017 als je de beste series niet gezien hebt. Naast het feit dat je ze wellicht nog niet gezien hebt is het onoverkomelijk dat je als zichzelf respecterend filmrecensent Mr. Robot en The Handmaid’s Tale niet vermeld. Die zouden feitelijk bovenaan dit lijstje moeten staan naar mijn bescheiden mening…© 2012 All Rights Reserved.

Design by Cialis générique.